DUURZAAMHEID : ZORG VOOR HET MILIEU EN ONZE KLANTEN

Onze verplichting tegenover gezondheidsbewuste vrouwen:
De voortdurende zorg voor het milieu en onze klanten is erg belangrijk voor ons. We zijn van mening dat de gezondheid van een vrouw fundamenteel verband houdt met de gezondheid van het milieu. Een gezondheidsbewuste vrouw draagt bij aan haar eigen gezondheid, maar ook aan die van haar dierbaren en die van de samenleving. We verplichten ons elke vrouw te helpen om door middel van onze producten, diensten en wetenschap, een gezond leven te leiden in alle levensfasen. We willen echter niet dat dit ten koste gaat van de milieubescherming. Hier leggen we uit wat we al doen en hoe onze ambities voor de toekomst eruit zien.

ONZE TAMPONS

Wist u dat we al 70 jaar pionier zijn in tamponinnovaties? Zo garanderen we dat onze producten niet alleen betrouwbare bescherming bieden, maar ook veilig zijn voor uw lichaam en onze planeet!

Gezondheid is belangrijk voor ons en daarom bevatten o.b.®-tampons geen schadelijke chemicaliën, geen chloorbleekmiddel en geen parfum. De absorberende kern van onze tampons is 100% plantaardig en duurzaam verkregen. Onze tampons zijn klinisch getest door gynaecologen voor uw gezondheid en veiligheid.

De materialen die worden gebruikt om onze tampons te vervaardigen, zijn onafhankelijk getest door OEKO-TEX® en gecertificeerd volgens STANDARD 100, die voldoet aan de hoogste veiligheidseisen voor textielproducten die in contact komen met de huid. Bovendien kreeg de o.b. Pro Comfort-tampon de beoordeling zeer goed van ÖkoTest in zowel 2017 als 2020.

We zetten ons in voor duurzaamheid en transparantie. Daarom gebruikt onze hoofdproductielocatie in Wuppertal 100% hernieuwbare energie. We bieden ook volledige transparantie voor alle o.b.®-componenten en productieprocessen. Op deze manier kunnen we ons milieu blijven beschermen en onze consumenten in staat stellen geïnformeerde beslissingen te nemen voor een gezonder leven.

Onze ambitie tot 2025 is om zoveel mogelijk biologische en duurzame materialen te gebruiken om een gezonde planeet te garanderen en tegelijkertijd de betrouwbare bescherming en het comfort te bieden waar o.b.® al jaren om bekend staat.

DUURZAME VERPAKKING

Wist u dat we al aanzienlijke verbeteringen hebben aangebracht in verpakkingen om verpakkingsafval te verminderen?

Al onze verpakkingen zijn gemaakt van 90% gerecyclede materialen en vezels die FSC-gecertificeerd zijn en afkomstig zijn uit hernieuwbare bossen in Europa.

Al onze o.b.®-dozen zijn 100% recyclebaar en we gebruiken plantaardige drukinkten, die milieuvriendelijker zijn omdat ze gemakkelijker te recyclen zijn.

We werken er hard aan om informatie te verstrekken over hoe onze producten moeten worden weggegooid, zodat het gebruik van afvalcontainers wordt aangemoedigd en zo ons milieu wordt beschermd.

Onze tampons zijn gemakkelijk weg te gooien in de vuilnisbak om de planeet schoon te houden. We nemen ook applicators uit ons assortiment om plastic afval te besparen en onze rivieren en zeeën te beschermen.

Tot 2025 willen we onze wereldwijde voetafdruk minimaliseren door voortdurend te werken aan een efficiënter gebruik van verpakkingsmaterialen, onder meer door de afmetingen te verkleinen, het aantal producten op pallets te vergroten en zo het aantal vrachtwagens in ons distributienetwerk te verminderen om ons milieu beschermen.

ONZE BIJDRAGE AAN DE SAMENLEVING

o.b.® und das Thema Nachhaltigkeit

Wist u dat we al meer dan 70 jaar samenwerken met scholen en gezondheidsdeskundigen om jonge meisjes voor te lichten over hun intieme hygiëne? Hierdoor krijgen ze een beter begrip van hun lichaam en kunnen ze weloverwogen beslissingen nemen over hun intieme en menstruele hygiëne.

Ons o.b.®-schoolprogramma in Nederland biedt gratis voorlichtingsmateriaal voor docenten en leerlingen. Het bevat informatie over onze producten, intieme gezondheid en menstruele hygiëne evenals over bestanddelen, feiten over de veiligheid van tampons en gratis producten. Dit is ook een zeer goede gelegenheid voor ons om te ervaren wat belangrijk is voor jonge vrouwen, zodat we producten kunnen blijven ontwikkelen die het beste bij hun levensstijl passen.

We werken al lang samen met gezondheidsdeskundigen zoals gynaecologen om ervoor te zorgen dat we de meest effectieve, comfortabele en veilige producten maken voor uw menstruele en intieme behoeften.

Daarnaast zet ons moederbedrijf Johnson & Johnson zich in voor de strijd tegen armoede, bijvoorbeeld door gratis producten voor vrouwelijke hygiëne te schenken aan vrouwen in nood. Bovendien worden initiatieven ondersteund die gratis wasbaar en herbruikbaar maandverband ter beschikking stellen aan kansarme meisjes en vrouwen in Afrika.

We willen ons schoolprogramma tot 2025 uitbreiden. Dit stelt ons in staat om meer jonge vrouwen voor te lichten over hun menstruele en intieme gezondheid, en om meer milieupartnerschappen te ontwikkelen om bij te dragen aan een gezonde planeet.

 

ONDERSCHEIDEN: O.B.® ONTVANGT ECOCARE AWARD
VOOR EEN GROENE PRODUCTIE

o.b.® erhält Ecocare Award für eine grüne ProduktionOngeveer 1000 ton minder kooldioxide - dat is een resultaat om trots op te zijn van de o.b.®-fabriek in Wuppertal, die tot een eerste plaats heeft geleid. De duurzaamheidsexperts van het vakblad Lebensmittelpraxis waardeerden verschillende milieubeschermingscampagnes van 's werelds grootste productiefaciliteit voor o.b.- Tampons. Dit zijn onder meer nieuwe luchtcompressoren en energiebesparende leds. Er werd ook beklemtoond dat o.b.® alleen gerecyclede materialen en plantaardige kleurstoffen gebruikt voor verpakkingen en dat de productiefaciliteit sinds 2010 groene stroom gebruikt.


 

Onze inzet bij Johnson & Johnson

Onze toewijding aan de wetenschap van vindingrijkheid en menselijke gezondheid is niet beperkt tot o.b.®.

Lees hoe ons moederbedrijf Johnson & Johnson Consumer Health duurzame producten maakt die ons allemaal helpen gezonder te leven op een gezondere planeet.

https://safetyandcarecommitment.com/sustainability